Zoektochten

Heb je oog voor detail of ben je een echte speurneus? Dan is een zoektocht zeker iets voor jou. Er worden in Herk-de-Stad verschillende leuke zoektochten aangeboden voor klein en groot.

FIETSZOEKTOCHT - EDITIE 2023

Deze fietszoektocht neemt je mee op ontdekking tussen Hageland en Haspengouw op een trip van 27 km.  Onderweg zijn er 20 vragen op te lossen. Deelnemen kan vanaf 3 april en dit tot en met 30 september. Een zoekboekje kost 5,00 euro en is te koop in het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad.

WENDELENWANDELING

De Wendelenwandeling is een nieuwe wandelzoektocht die je leidt door het centrum van Herk-de-Stad en je meeneemt terug in de tijd. Meer bepaald naar de de 16de en de 17de eeuw, de tijd dat de Herkse sterrenkundige, Govaert Wendelen, leefde. De zoektochtvragen zijn gericht op een volwassen publiek maar in de brochure staan ook leuke opdrachten voor kinderen. 

De route start aan het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad en is ongeveer 3 km lang. De brochure is te koop in het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad en kost 3,00 euro. Na afloop van de tocht kan je de correcte antwoorden raadplegen of opvragen in het infokantoor.