Wandelen

HISTORISCHE STADSWANDELING

Deze wandeling loodst je langs alle bezienswaardigheden in en rond de Herkse stadskern, zoals de oude rijkswachtkazerne, de Markthallen en de Sint-Martinuskerk. Aansluitend kan je een parkwandeling maken in het domein Olmenhof-Harlaz. Onderweg geven gevelborden meer informatie. Deze wandeling is ongeveer 2 kilometer lang. De brochure met alle achtergrondinformatie kan je gratis afhalen bij Toerisme Herk-de-Stad.

DORPSWANDELINGEN (binnenkort beschikbaar)

Deze wandelingen leiden je door de dorpskernen van Berbroek, Donk, Herk-de-Stad, Schakkebroek en Schulen. In de begeleidende folder lees me meer over de bezienswaardigheden die je voorbij loopt. De routes zijn niet bewegwijzerd maar zijn prima te volgen met de folder in de hand. Deze wandelfolder is binnenkort beschikbaar bij Toerisme Herk-de-Stad.

GREENSPOT SCHULENSBROEK

In dit gebied zijn er 7 bewegwijzerde wandelingen van diverse afstanden. Je kan vertrekken aan de oude kerktoren van Schulen of aan ’t Vloot in Lummen. Een gedetailleerde wandelkaart kost 2,50 euro en is te koop bij Toerisme Herk-de-Stad.

BLOESEMWANDELINGEN

Tijdens de bloesemdagen kan je wandelen tussen de mooiste bloesems. Aan het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad vertrekt dan een prachtige tocht van 6 km die je nog kan uitbreiden met 2 km. De wandelkaart is beschikbaar tussen 5 april en 25 april. Het infokantoor is in deze periode dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.