Wandelen

HISTORISCHE STADSWANDELING

Deze wandeling loodst je langs alle bezienswaardigheden in en rond de Herkse stadskern, zoals de oude rijkswachtkazerne, de Markthallen en de Sint-Martinuskerk. Aansluitend kan je een parkwandeling maken in het domein Olmenhof-Harlaz. Onderweg geven gevelborden meer informatie. Deze wandeling is ongeveer 2 kilometer lang. De brochure met alle achtergrondinformatie kan je gratis afhalen bij Toerisme Herk-de-Stad.

GREENSPOT SCHULENSBROEK

In dit gebied zijn er verschillende bewegwijzerde wandelingen van diverse afstanden. Je kan vertrekken aan de oude kerktoren van Schulen (5,5 km – 6 km – 10 km) of aan ’t Vloot in Lummen (2,5 km en 10 km). Langs de route van 2,5 km loopt een heus avonturenpad. Leuk om te doen met kinderen!  Deze route is bovendien toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers (mist begeleiding). 

Er werden onlangs natuurinrichtingswerken uitgevoerd in het Schulensbroek. Een vernieuwde wandelkaart zal binnenkort beschikbaar zijn bij Toerisme Herk-de-Stad.

LOOP- & WANDELOMLOPEN OMGEVING HARLAZ

Het startpunt met infobord vind je aan de ingang van de Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg (het dichtst bij de rotonde).  Er zijn drie lussen bewegwijzerd. Een groene van bijna 4 km, een blauwe lus van ruim 6 km en een rode lus van bijna 8 km. 

3540-WANDELINGEN

De 3540-wandelingen omvatten wandellussen van 2,8 (rode route) en 4,7 km (witte route) doorheen het centrum van Herk-de-Stad.  Deze wandelingen zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

DWARS DOOR DE DEMERDELTA - GROENE HALTE SCHULEN-DIEST

Deze lange wandeling (14,5 km of 16 km) begint aan het treinstation van Schulen en wandel je af naar het treinstation van Diest. Op deze manier kan je vanuit het hele land met de trein naar Schulen komen, de wandeling naar Diest doen, en met de trein weer verder of terug naar je startpunt in Schulen reizen. De wandeling loopt vanaf het station in Schulen door het Schulensbroek, Halensbroek en Webbekomsbroek naar Diest. Op het einde kan je in Diest kiezen voor de hoofdroute via de Zwarte Beek (14,5 km) en de stadswallen ofwel een variatie via Webbekom en het historisch centrum (16 km). De route is niet bewegwijzerd maar prima te volgen met de brochure in de hand.

De brochure met routebeschrijving, kaarten, foto’s en achtergrondinformatie is beschikbaar bij Toerisme Herk-de-Stad en kost 3,00 euro.

WENDELENWANDELING

De Wendelenwandeling is een wandelzoektocht die je leidt door het centrum van Herk-de-Stad en je meeneemt terug in de tijd. Meer bepaald naar de 16de en de 17 de eeuw, de tijd dat de Herkse sterrenkundige, Govaert Wendelen, leefde. Je kan deze wandeling uiteraard ook doen als historische wandeling, zonder de zoektochtvragen te op te lossen.

De route start aan het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad en is ongeveer 3 km lang. De route is niet bewegwijzerd. De brochure is te koop in het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad en kost 3,00 euro.