Wandelen

HISTORISCHE STADSWANDELING

Deze wandeling loodst je langs alle bezienswaardigheden in en rond de Herkse stadskern, zoals de oude rijkswachtkazerne, de Markthallen en de Sint-Martinuskerk. Aansluitend kan je een parkwandeling maken in het domein Olmenhof-Harlaz. Onderweg geven gevelborden meer informatie. Deze wandeling is ongeveer 2 kilometer lang. De brochure met alle achtergrondinformatie kan je gratis afhalen bij Toerisme Herk-de-Stad.

DORPSWANDELINGEN HERK-DE-STAD

Deze brochure omvat 5 dorpswandelingen, in elk kerkdorp eentje. De wandelafstanden liggen tussen 4,2 km en 5,9 km. De routes zijn niet bewegwijzerd maar zijn prima te volgen met de brochure in de hand. De brochure is gratis af te halen in het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad.

GREENSPOT SCHULENSBROEK

In dit gebied zijn er 7 bewegwijzerde wandelingen van diverse afstanden. Je kan vertrekken aan de oude kerktoren van Schulen (5,5 km – 6 km – 10 km) of aan ’t Vloot in Lummen (2 km – 5 km – 7 km – 10 km). Een gedetailleerde wandelkaart kost 2,50 euro en is te koop bij Toerisme Herk-de-Stad.

Tot het voorjaar van 2022 worden er natuurinrichtingswerken uitgevoerd in het Schulensbroek. Omwille van veiligheidsredenen zullen delen van het gebied tijdelijk afgesloten worden. Op de delen van het wandelpad die door de werfzone lopen zijn laarzen aangeraden. Het werfplan en meer info over het project kan je terugvinden op www.demerdelta.be/werfinfo.

LOOP- & WANDELOMLOPEN OMGEVING HARLAZ

Het startpunt met infobord vind je aan de ingang van de Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg (het dichtst bij de rotonde).  Er zijn drie lussen bewegwijzerd. Een groene van bijna 4 km, een blauwe lus van ruim 6 km en een rode lus van bijna 8 km. 

3540-WANDELINGEN

De 3540-wandelingen omvatten wandellussen van 2,8 (rode route) en 4,7 km (witte route) doorheen het centrum van Herk-de-Stad.  Deze wandelingen zijn volledig rolstoeltoegankelijk.